4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ + 1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Μπορεί να γυμναστεί η γυναίκα αμέσως μετά τον τοκετό;
Φυσικά και μπορεί. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

Αν λοιπόν η γυναίκα που γέννησε φυσιολογικά χωρίς επιπλοκές επιθυμεί να γυμναστεί και το σώμα της το επιτρέπει, τότε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μπορεί να αρχίσει την σωματική δραστηριότητα κάνοντας 10-30min καθημερινό περπάτημα έχοντας το μωρό στο καρότσι. Θα το απολαύσουν σίγουρα και οι δυο τους.

Η ενεργοποίηση των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί κι αυτή να αρχίσει αμέσως μετά τον τοκετό ακόμη κι όταν αυτό φαντάζει δύσκολο. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο πόνος στο περίνεο που νιώθουν οι γυναίκες μετά τον τοκετό κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, στην ούρηση ή αφόδευση μειώνεται όταν εκτελούν ασκήσεις πυελικού εδάφους (Neels et al, 2017).
Πρόταση: 10 ήπια ανεβάσματα/σετ, 5σετ/ημέρα, 30s διάλειμμα μεταξύ των σετ

Ήπια ενεργοποίηση χρειάζονται και οι μύες του πυρήνα. Για να θωρακίσουμε την μητέρα έναντι των απαιτήσεων της φροντίδας του μωρού και της επαναφοράς του σώματος στην προ της κύηση κατάσταση.
Bird dog
Table top on the wall & posterior tilt of pelvis
2-3 σετ, 8-10 επαναλήψεις, 3-6s κράτημα/επανάληψη, 30s διάλειμμα μεταξύ των σετ

Και φυσικά ένα mini πρόγραμμα άσκησης που απευθύνεται σε νέες μητέρες δε θα μπορούσε να μη περιλαμβάνει έστω και μια άσκηση ενεργοποίησης των μυών της πλάτης.
2-3 σετ, 8-10 επαναλήψεις, 3-6s κράτημα/επανάληψη, 30s διάλειμμα μεταξύ των σετ.

Enjoy
#postnatal exercise#postnatal#labor#exercise#fitness#baby#stroll#newmum #human_mama #human_mama_team #humanintelligentbodytreatment #human_mama_trainers

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.