Τι αποφεύγω να κάνω όταν έχω διάσταση ορθών κοιλιακών;

Τι αποφεύγω να κάνω όταν έχω διάσταση ορθών κοιλιακών;

Αν έλεγξες και διαπίστωσες πως έχεις ΔΟΚ τότε καλό θα ήταν να αποφεύγεις κάποιες δραστηριότητες ή ασκήσεις ώστε να βοηθήσεις στην ταχύτερη και μονιμότερη διόρθωσή της.
1. Ξεκινώντας από τις απλές καθημερινές δραστηριότητες καλό θα ήταν να αποφεύγεις την επαναλαμβανόμενη άρση βαριών αντικειμένων.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε όταν σκύβεις γέμισε την κοιλιά σου με αέρα και την ώρα που σηκώνεσαι με το βάρος στα χέρια, σπρώξε τη γη με τα πέλματα, βγάλε τον αέρα από το στόμα κι ενεργοποίησε ταυτόχρονα όλους τους μύες της κοιλιάς σου.

2.Όταν είσαι ξαπλωμένη (πχ όταν κοιμάσαι) και θες να σηκωθείς μη πετάγεσαι όρθια σα μούμια που σηκώνεται από φέρετρο!!!!! Γύρνα πρώτα στο πλάι και σπρώξε με το πάνω χέρι και την κοιλιά για να σηκωθείς και να καθίσεις.

3. Όταν θες να φταρνιστείς ή να βήξεις, όσο προετοιμάζεσαι γέμισε την κοιλιά σου με αέρα κι όταν είναι να φταρνιστείς ή να βήξεις ενεργοποίησε όλους τους μυς της κοιλιάς (κυρίως το τμήμα τους που είναι κάτω από τον ομφαλό) κατευθύνοντας τους προς τη λευκή γραμμή και πίσω προς τη σπονδυλική στήλη.

4. Αν έχεις ξεκινήσει γυμναστήριο και θες να αλλάξεις την εικόνα της κοιλιάς σου τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς έναν prenatal ή postnatal trainer για το ποιες ασκήσεις και πως θα τις εκτελείς. Διότι αν για παράδειγμα την ώρα που κάνεις ασκήσεις η κοιλιά σου βγαίνει προς τα έξω η ασκείς πίεση στο πυελικό σου έδαφος τότε λυπάμαι αλλά η διάσταση θα χειροτερέψει.

5. Αν έχεις ξεκινήσει γιόγκα για να ξαναβρείς και πάλι τον παλιό supermobility φανταστικό σου εαυτό, τότε απέφυγε τις ασκήσεις που περιλαμβάνουν υπερ-εκτάσεις του κορμού. Και πάλι, ένας prenatal ή postnatal trainer θα σου πει πως να κάνεις έκταση του κορμού χωρίς να αυξήσεις τη ΔΟΚ.

Αν λοιπόν είσαι νέα μητέρα που μόλις έχεις γεννήσει κι έχεις διαπιστώσει πως έχεις ΔΟΚ, κράτα κατά νου ότι το σώμα μετά τον τοκετό θέλει χρόνο, σωστά εργαλεία και κατάλληλους επαγγελματίες για να το βοηθήσουν να επανέλθει με ασφάλεια στην προ της κύησης κατάσταση.
#διαστασηκοιλιακων #rectusdiastase #diastasisrectirepair #human_mama #woman #female #treat #selftreat #gap #closethegap #humanintelligentbodytreatment

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.