Πότε διακόπτουμε την άσκηση στην εγκυμοσύνη

Όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και πάροχοι υγείας ενημερώνονται και μαθαίνουν για τα θετικά οφέλη της άσκησης στην κύηση. Τα οφέλη της άσκησης στην κύηση είναι πολλαπλά κι αφορούν όχι μόνο την έγκυο αλλά και το έμβρυο και αργότερα το παιδί ή ενήλικα που η μητέρα του γυμνάζονταν στην εγκυμοσύνη της.

Αν και η άσκηση δεν έχει καμία απολύτως αρνητική επίδραση στην εγκυμοσύνη, είναι απαραίτητο οι Prenatal προπονητές αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες να έχουν κατά νου κάποιες καταστάσεις στις οποίες απαιτείται η άμεση διακοπή της άσκησης και η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό και τον/την σύντροφο ή οικείο οικογενειακό περιβάλλον της εγκύου.

Αυτές οι καταστάσεις είναι οι εξής:

1. επίμονη απώλεια υγρών από τον κόλπο που μπορεί να υποδηλώνει ρήξη των μεμβρανών

2. κολπική αιμορραγία

3. συχνές κι επώδυνες συσπάσεις της μήτρας

4. έντονος πόνος στο στήθος επίμονη και υπερβολική

5. δύσπνοια που δεν υποχωρεί με ανάπαυση

6. επίμονη ζάλη ή λιποθυμία που δεν υποχωρεί με ανάπαυση

7. μυϊκή αδυναμία που επηρεάζει την ισορροπία

8. πόνο ή έντονο οίδημα στα κάτω άκρα.

Βασική προϋπόθεση όμως είναι η έγκυος γυναίκα να έχει δώσει στον προπονητή της τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων από την πρώτη κιόλας μέρα της προπόνησης. Αυτό οι human mama trainers το γνωρίζουν καλά.

Stay active stay healthy

#human_mama #humanintelligentbodytreatment #human_mama_team #human_mama_trainers #prenatal#prenatalexercise #bleeding #health #caution #stop #trainer #safe #safety

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.