Prenatal anti-covid-19 cardio tips

1. Αν αθλείστε έξω, τότε 1/2 h την ημέρα γοργό περπάτημα, jogging ή ήπιο τρέξιμο (αν συνηθίζατε να τρέχετε πριν την κύηση), 5φ /εβδ, θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα, θα ενισχύσετε την φυσική σας υγεία, θα διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας που με τον αναγκαστικό εγκλεισμό συνήθως παίρνει την ανιούσα, θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φυσικά θα παραμείνετε και θα πάτε στον τοκετό σας super fit.

2. Αν όμως διστάζετε να βγείτε, τότε διαλέξτε την πιο μαλακιά επιφάνεια του σπιτιού (το ξύλινο παρκέ είναι μια χαρά, αν δεν υπάρχει, τότε ένα χαλί ή ένα αντιολισθητικό στρώμα γυμναστικής μπορούν προσωρινώς να κάνουν την δουλειά σας) και να κάνετε επιτόπιο jogging, 20 – 30min/ημέρα!! Η Disco μουσική κάνει την κατάσταση λιγότερο βαρετή.

3. Αν όμως, βαριέστε θανάσιμα το επιτόπιο τρέξιμο και το μισάωρο σας φαίνεται χιλιετία, τότε επιμερίστε το μισάωρο σε 3 10λεπτα ή και σε 6 5λεπτα καθημερινού επιτόπιου τρεξίματος. Η Disco μουσική πάντα κάνει τη αερόβια άσκηση πιο ευχάριστη.

4. Αν το επιτόπιο τρέξιμο σας θυμίζει τις ναυτίες του 1ου τριμήνου, τότε, επιμερισμένα ή όχι το μισάωρο, βάλτε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική και χορέψτε με πάθος. Εξαιρούνται χοροί όπως ο Τσάμικος με φιγούρες τύπου βάστα με μέ το μαντίλι σου να ρίξω πήδους, ο Καν Καν και γενικά οι χοροί με άλματα, πτώσεις, πιρουέτες ή πετάγματα!! Χορέψτε με πάθος αλλά και με επίγνωση. Και πάντα να έχετε υπόψιν σας ότι τα μάρμαρα και τα πλακάκια δεν απορροφούν κραδασμούς και γλιστράνε.

5. Για αύξηση της έντασης στο 2, 3, 4 προσθέστε κινήσεις στα χέρια, πλάγιες ή μπρος – πίσω μετακινήσεις, προβολές ποδιών και ανεβοκατεβάσματα τύπου καθίσματα που έχουν κι επιπλέον οφέλη στα κάτω άκρα και στους γλουτούς.

6. Αερίστε το δωμάτιο πριν ασκηθείτε ή χορέψετε, θα αναβαθμίστε την ποιότητα της προπόνησης σας.

7. Φορέστε τα αγαπημένο σας sprort παπούτσια και outfit και γιατί όχι ένα απαλό μακιγιάζ. Κάντε την άσκησης “έξοδο” από τον εγκλεισμό.

8. Όσες διαθέτετε διάδρομο, ποδήλατο, κλπ, ασκηθείτε σύμφωνα με το 1. και τις στιλιστικές οδηγίες του 7.

Διατηρήστε το χιούμορ σας και την καλύτερη διάθεσή σας. Και μόλις πάει να χαθεί κάποιο από τα δύο τότε it is exercise time

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.