Exercise & Postnatal Wellbeing

Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που μετά τον τοκετό ασκούνται συστηματικά, παρουσιάζουν μεγαλύτερη αποδοχή των νέων συνθηκών στις οποίες επήλθαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους και άρα καλύτερη ψυχοκοινωνική ευεξία σε σχέση με νέες μητέρες που είτε δεν ασκούνται καθόλου είτε η άσκησή τους περιορίζεται σε πολύ ήπιες μόνο δραστηριότητες όπως είναι το περπάτημα.
Αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε εδώ και χρόνια κι εμείς σε έρευνα που εφαρμόσαμε το human mama workout.
Διαπιστώσαμε μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες που από την 4η-6η εβδομάδα μετά τον τοκετό συμμετέχουν 2-3 φορές/εβδ στα human mama workouts δείχνουν να είναι περισσότερο ικανοποιημένες από τη μητρότητα και από τον τρόπο που φροντίζουν τα βρέφη τους σε σχέση με γυναίκες που κατά την ίδια περίοδο δεν ασκούνται!
Φαίνεται μάλιστα ότι οι ασκούμενες γυναίκες όχι μόνο είναι ικανοποιημένες αλλά κι επιπλέον απολαμβάνουν περισσότερο το νέο τους ρόλο και την όλη διαδικασία φροντίδας του βρέφους σε σχέση με τις μη ασκούμενες μητέρες. Αυτός είναι κι ένας σημαντικός λόγος που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν σύντομα στην εργασία τους αφήνοντας κάποιον άλλον να φροντίζει το βρέφος τους, σε αντίθεση με τις μη ασκούμενες γυναίκες που έδειξαν μεγαλύτερη προθυμία επιστροφής στα εργασιακά τους καθήκοντα.
Athanasia Zourladani, et al. “The effect of a low impact exercise training programme on the well- being of Greek postpartum women: A randomised controlled trial”. International SportMed Journal Vol.12 No.1, 2011, pp. 30-38 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.