Οι γυναίκες που προπονούνται στο human mama γεννάνε φυσιολογικά

Στο human mama εκτός από τις εκπαιδεύσεις και την εκγύμναση εγκύων και λεχωίδων γυναικών
πραγματοποιούνται μελέτες και έρευνες όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Διαχείρισης Τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκουμένους της ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ και που σύντομα αναμένουμε να δημοσιευτεί και σε επιστημονικό περιοδικό.
Στην έρευνα μας αυτή που έτρεξε η Λύγδα Μαρία στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διατριβής της και σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ & ΔΠΘ, το @human__studio και η Σία Ζουρλαδάνη (φυσικά) και ιατρούς γυναικολόγους, διερευνήσαμε εάν και κατά πόσο η συμμετοχή της εγκύου στα προγράμματα άσκησης του human mama επηρεάζει την υγεία της, την έκβαση του τοκετού και το βάρος του νεογέννητου.
Στην έρευνα συμμετείχαν 140 έγκυες γυναίκες που τις χωρίσαμε σε δύο ομάδες: την Ομάδα παρέμβασης όπου 70 γυναίκες συμμετείχαν σε συνεδρίες άσκησης human mama, 2φ/εβδ, 60min/φορά και την Ομάδα ελέγχου η οποία περιελάμβανε 70 έγκυες γυναίκες που δεν ασκούνταν.
Από την ανάλυση των δεδομένων, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι το human mama workout είχε θετική επίδραση στη γενική υγεία της εγκύου και στον τοκετό που εκτιμήθηκαν μέσω ερωτηματολογίου, χωρίς να επηρεάζεται το βάρος του νεογνού. Κι ενώ δεν παρατηρήθηκαν διαφορές ανάμεσα στις 2 ομάδες όσον αφορά στην εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε ο τοκετός και στη διάρκειά του, υπήρχε σημαντική διαφορά στον τρόπο γέννησης. Έτσι το 88,6% των γυναικών της ομάδας του human mama γέννησε φυσιολογικά ενώ αντίστοιχα το ποσοστό των γυναικών της ομάδας ελέγχου που γέννησε φυσιολογικά ήταν 62,9%.
Καμιά διαφορά δεν υπήρχε ανάμεσα στις δυο ομάδες όσον αφορά στο βάρος του νεογέννητου. Ευτυχώς.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι γυναίκες του human mama δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα υγείας κατά την εγκυμοσύνη ενώ στην ομάδα ελέγχου το 7,1% εμφάνισε διαβήτη κύησης, 2,9% υπέρταση και 2,9 ορμονικές διαταραχές.
Συμπέρασμα; Θες να γεννήσει φυσιολογικά, να είσαι υγιής και το μωρό σου να γεννηθεί με φυσιολογικό βάρος; Εντάξου σε κάποιο human mama πρόγραμμα άσκησης.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.