Yoga στην εγκυμοσύνη

Yoga στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική περίοδος για να ασχοληθείς με τη γιόγκα καθώς θα σου ανοίξει τον δρόμο της ουσιαστικής επικοινωνίας με τον εσωτερικό σου κόσμο.
Η γιόγκα στην κύηση θα σου θυμίσει πόσο σπουδαίο είναι να θυμάσαι να σε αγαπάς. Να σε αγαπάς πολύ. Και θα ενισχύσει την σύνδεσή σου με το έμβρυο που κυοφορείς. Θα σε βοηθήσει να συνδεθείς με το σώμα σου και να συμφιλιωθείς με όλες τις αλλαγές που επέρχονται σ αυτό. Θα νιώσεις το μεγαλείο της αφθονίας.
Οι ασκήσεις γιόγκα κατά την εγκυμοσύνη αποδεδειγμένα μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και τους πόνους στην πλάτη, την μέση και την λεκάνη.
Πολλές μελέτες επίσης έχουν αποδείξει ότι η γιόγκα επιδρά σημαντικά στη μείωση των καισαρικών τομών, στην διάρκεια του τοκετού και την ένταση του πόνου του τοκετού κι επιπλέον φαίνεται πως μειώνει σημαντικά τις παρεμβάσεις πρόκλησης τοκετού και περινεοτομής.
Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες yogini έχουν φυσιολογικό βάρος γέννησης, δε γεννιούνται πρόωρα κι σημειώνουν σημαντικά καλύτερα σκορ Apgar σε σχέση με τα μωρά των γυναικών που δεν ασκούνται ή δεν κάνουν yoga στην κύηση.
NAMASTE
Βιβλιογραφία
Yekefallah, Leili et al. “The effect of yoga on the delivery and neonatal outcomes in nulliparous pregnant women in Iran: a clinical trial study.” BMC pregnancy and childbirth vol. 21,1 351. 3 May. 2021, doi:10.1186/s12884-021-03794-6

Chen PJ, Yang L, Choud C, Li C, Chang YC, Liaw JJ. Effects of prenatal yoga on women’s stress and immune function across pregnancy: a randomized controlled trial. Complement Ther Med. 2017;31:109–117.

Jahdi F, Sheikhan F, Haghani H, Sharifi B, Ghaseminejad A, Khodarahmian M, Rouhana N. Yoga during pregnancy: the effects on labor pain and delivery outcomes (a randomized controlled trial) Complement Ther Clin Pract. 2017;27:1–4

Ostrovsky DA. Yoga in the third trimester may reduce labor pain, duration of labor, and risk of cesarean section. Explore (NY) 2018;14(2):163–164
ΥΓ Εμπιστευτείτε έναν πιστοποιημένο prenatal human mama trainer για να σας κατευθύνει σωστά σε κάθε κίνηση ή άσκηση yoga, pilates ή fitness
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.